Günümüzde teknolojinin hızla gelişimi, üretim sektörünün de değişimine ve ihtiyacı karşılayacak nitelikte olumlu yönde ilerlemesine neden olmuştur. Özellikle mekanik atölyelerde, üretilecek bir parçanın yapımı sırasında, yardımcı dijital ekipmanların kullanımı önem kazanmıştır.

Üretilecek her parçanın işlevine göre farklı yardımcı ekipmanlar kullanılmaktadır. Bir parçanın doğru ölçülerde ve istenen açıda ölçümünün yapılabilmesi için; Dijital açıölçer, kombinasyonlu açıölçer, Universal açıölçer, gönyeler ve dijital terazili açıölçer gibi açı ölçümlerinden yararlanılmaktadır.

Dijital Açı Ölçer Nedir?

Açı Ölçümü için Kullanılabilecek Ekipmanlar Nelerdir?
Açı Ölçümü için Kullanılabilecek Ekipmanlar Nelerdir?

Günlük hayatımızda her hangi bir parçanın düzgün görünmesi ve iş kolaylığı sağlaması için açıölçerler kullanılır. Marangozluk, Mühendislik, inşaat, yapı fabrikaları ve mekanik üretim yapan meslek gruplarında, açıölçer kullanımı çok önemlidir. Teknolojik gelişmeler sayesinde açıölçerler de dijitalleşerek, kolay ve pratik kullanım imkanı sunar. Dijital açıölçer, mesleğin hangi alanında kullanılacaksa, o alana göre istenen açı değerini ölçmeye yarayan cihazlardır. Metal, tahta, demir veya çizim yapılacak araçlardan herhangi birinin üzerinde, materyallerin açısı ölçülerek cihazın ekranında rakamsal olarak ifade edilir. Yardımcı ekipmanlar, aynı zamanda iş hızını ve kalitesini de arttırarak, iş yükünü hafifletir.

Kombinasyon Açı Ölçer

Paslanmaz çelik cetveli ve 360 derece ölçüm kapasitesi ile çok kullanışlı bir üründür. Yüzeyi kaymaz yapıda tasarlanan cetvel hassas ölçümler için idealdir. Kombine yapıda hareketli bir tasarıma sahiptir. Kombinasyon açıölçer, uzun ömürlü ve kullanışlıdır. Ölçüm cihazının küçük tasarımı ile her yere taşınabilir özellikte pratik kullanım sağlar. Aynı zamanda, inşaat ve marangoz gibi sektörlerde çalışan işçilerin, geniş ve büyük alanların işaretlenmesi ve ölçülmesinde rahat kullanım imkânı sunar. Kombinasyon açıölçer sadece profesyoneller için değil amatörlerinde kullanabileceği yapıda çok amaçlı bir ürün olarak tasarlanmıştır.

Universal Açı Ölçer Nasıl Okunur?

Ölçüm materyali, kaliteli ve sert çelik malzeme özelliği ile uzun süre kullanım imkanı sağlar. Yüksek hassasiyetli ayar mekanizması yapısı ve kolay okunmasını sağlayan bir merceğe sahiptir.  Universal açıölçer aletinin, dairesel yapıdaki cetvel mekanizması, raylı çelik bir alan üzerine yerleştirilmiştir. Aynı zamanda gönye veya cetvel gibi de kullanılır. İş parçalarının açısının yüksek hassasiyette ölçülmesini ve mercek sayesinde de net okunabilmesini sağlar.

Dijital Terazi ve Açı Ölçer Nasıl Kullanılır?

Göstergesinin ayarlanabilir yapıda olması ve 180 dereceye kadar ölçüm kolaylığı sağlar. Pil ile çalışma kapasitelidir. Açma kapama tuşları ile küçük bir cihazdır. Dijital terazi ve açıölçer, ölçümü yapılacak yüzeye konarak, ölçülecek yüzeyin; eğimi, açı yönü, eğim yönü ve ölçü değerini dijital ekrana yansıtır. Cihazın hassas ölçüm yapmada ve hata oranını en aza indirgeyerek doğru sonuçlar vermesi ile tercih edilen güvenilir bir üründür.

Dijital Su Terazisi ve Açıölçerler Özelliği

Su terazileri, alüminyum yapısı ile en boy olacak şekilde tasarlanmıştır. Herhangi bir düz yüzeye konulduğunda sıfırlama yaparak, yüzeyin dengesini ölçer. Sesli alarm ve ışıklı göstergesi ile cihazın kullanışlılığını sağlar. Dijital su terazisi üzerinde yer alan, az miktarda bir sıvı ve hava kabarcığının olduğu bölüm, eğimli alanların ölçülmesinde çok etkilidir. Cihazın alt kısmının manyetik yapıda tasarlanması, kaymayı önler ve ölçüm hassasiyetini sağlar yapıdadır. Özellikle inşaat sektöründe çok fazla kullanım alanı bulur.

Gönye Çeşitleri

Metal veya teneke gibi malzemelerde çok fazla kullanım alanına sahip olan gönyeler; Açısı ölçülecek iş parçasının, kendisine komşu diğer yüzeylerin dikeyliğini kontrol edebilir yapıda olması gerekir. Yüzeylerin kendi aralarında açılarının ölçümünde gönye kullanılır. Ölçüm yapılacak alana göre; Optik açı, ayarlı açı, şapkalı, sabit açılı, üniversal açı, ayarlı açı, saatli açı, basit açı ve kıl gönye gibi farklı çeşitleri bulunur. Her bir gönye türü, farklı tasarım ve kullanım alanları ile ihtiyaca uygun ölçüm imkanı sunar.

Yardımcı Ekipmanların Günlük Hayattaki Önemi

Üretim sektöründe yer alan, inşaat, mühendislik, marangozluk ve metal fabrikaları gibi iş sahaları, insan gücü ile üretim yapan yerlerdir. Burada üretimin temiz, kaliteli ve hızlı bir şekilde çıkması için sektöre uygun yardımcı ekipmanlara ihtiyaç duyulur. Örneğin, İnşaat sektöründe hizmet veren bir firma, büyük materyal parçalarının düzgün ve açılı bir şekilde oluşmasını sağlamak için, açı ölçüm ekipmanlarından herhangi birini kullanmaya ihtiyaç duyar. Cihazların dijital olması ve her iş parçasına göre farklı açıölçer seçeneklerinin bulunması, kullanıcıya avantaj sağlar. Kullanıcının iş yükünü hafifleterek, üretim hızının artmasını sağlar. Aynı zamanda çoğu dijital ölçüm cihazının küçük yapıdaki tasarımı, kişiye taşıma ve kullanım kolaylığı sunar.

İnternet üzerinden adresimizde yer alan ürün çeşitliliğini ve ürün özelliklerini inceleyerek, ihtiyacınıza uygun elektronik cihazlar hakkında bilgi alabilirsiniz.

 

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Size Nasıl Yardımcı Olabiliriz ?